top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Berlaar A - Telstar A 79 – 75 (40 – 44)


Berlaar is een ploeg aan de top van onze reeks, en we hoorden niets dan lof over deze ploeg. Dit gegeven was ook dadelijk merkbaar in dit eerste kwart, waar vooral hun nr6 opviel door zijn efficiënte afwerking (8p). Maar we reageerden voortreffelijk als ploeg op al dat jong geweld, en bij het eerste rustsignaal hadden we slechts een punt moeten toegeven (1°Kw.: 22/21) .

Na de eerste herneming was het eigenaardig genoeg hun nr10 die plots alles binnen knalde (11p), maar ook nu acteerden we als een team, en met 18/23 wisten we zelfs de leiding met vier punten over te nemen (Rust: 40/44) .

Met de vorige match in het achterhoofd, kwam het er op aan om dit vol te houden. Weer werd een andere speler bij Berlaar (nr14) afwerker van dienst, maar weer kregen ze ons niet klein en met 16/14 moesten we in dit kwart slechts 2 punten inleveren van onze voorsprong. Opvallend was echter dat we van 1 ref plots nogal veel fouten tegen kregen (3°Kw.: 56/58) .

Het vierde kwart bleven we goed spelen, maar dezelfde ref had blijkbaar besloten dat Telstar genoeg aan de leiding had gestaan en het gevolg was dat we verloren, niet door K.O., maar op de punten (voor een keer geven we ook de foutenlast mee onderaan dit verslag). Maarten en Roy werden afgestraft voor buikduwen (ik wist niet dat Roy zo’n buik had), terwijl onze playmakers steeds duwen kregen. Peter kreeg een technische fout omdat hij beleefd liet blijken niet akkoord te zijn met zijn aangesmeerde fout, en hun nr6 moest na een fout kwaad met twee man naar zijn bank worden geleid, en dat bleef zonder gevolg. Peter kreeg enkel dubieuze loopfouten, terwijl één van hun topscoorders zijn scorende drives bijna altijd startte met een loopfout, enz. Verliezen is nooit leuk, maar verliezen als je de beter ploeg bent (wat de thuiscoach ook toegaf) smaakt zeer bitter .

Roy Van Kerkhoven 5-5, Alan Buelens 10-7, Geert Van Eyken 10-9, Maarten Bynens 7-6, David Lenaerts, Stijn Wouters 4-0, Peter Nuytens 2-4, Brent Op De Beeck 6-0 .

Fouten: Roy Van Kerkhoven 4, Alan Buelens 3 (waaronder een U), Geert Van Eyken 4 (met ook een U), Maarten Bynens 5 (waaronder ook een U), David Lenaerts 3, Stijn Wouters 1, Peter Nuytens 3 (waaronder een T), Brent Op De Beeck 5 .

Vrije worpen: 13/16 (Geert 7/7) = 81%

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al

bottom of page