top of page
Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar A – Stabroek B 57 – 72 (25 – 37)

Stabroek was in een positieve flow naar Muizen afgezakt, 3 op 3 en steeds overtuigend hun wedstrijden gewonnen, dus we wisten dat we klaar moesten zijn.

De wedstrijd goed voorbereid en wetende dat de Leider een goede 2-1-2 zone speeld, waren we met goede bedoelingen gestart, toch was het Stabroek die de beste start nam met een 5-11 voorsprong. Wim, na 6 min ingevallen voor Peter, moest na 30 sec al de strijd staken met een heel zware blessure (1°Kw.: 10/18) .

Offensief lieten we als team veel te veel steken vallen enkel Roy en Maarten speelden op niveau (Rust: 25/37) .

Het was duidelijk dat we onder de borden veel te kort kwamen, de boodschap was de aanvallen meer via de Hi-post te spelen en druk te leggen onder de borden .

Als dan onze shotters in de wedstrijd zouden komen maakten we nog een kans, maar onze afwerking liet te wensen over, outside scoorden we maar 6 op 24 - 2 punters en 1 op 14 – 3 punters , 7 op 38 of 18% afwerking , onder de borden bleven Geert en Peter wel hun werk doen dat resulteerde 18 op 32 (3°Kw.: 39/61) .

In het vierde kwart konden we onze achterstand milderen van 24 naar 11 punten met nog 3.5 min te spelen , Alans driepunter werd onbegrijpelijk niet toegekend en een balverlies van Stabroek werd niet in ons voordeel beoordeeld , een driepunter van hun center was de doodsteek .

Game over . (PS)

Roy Van Kerkhoven 8-2, Glenn Brabants, Filip Leemans, Alan Buelens 3-3, Geert Van Eyken 2-13, Maarten Bynens 8-6, Wim Teugels, David Lenaerts, Stijn Wouters 2-0, Peter Nuytens 2-8, Brent Op De Beeck .