top of page
  • sofieke8

U6: onze jongste delegatie... :-)

Elke woensdag- en vrijdagavond tussen 17u30 en 18u30 'entertaint' coach Sofie onze allerkleinste clubleden.

De focus ligt hier op spelplezier en balvaardigheden.

Daarom beginnen we elke training de eerste 5 minuten met vrij spel. Na aankomst neem je een bal en verken je vrij het veld.


Onze opwarming bestaat uit een parcours dat steeds herkenbaar is voor de kinderen. Af en toe voegen we een nieuw element toe. In een latere fase maken we het parcours ballproof en leggen we het al dribbelend af! Lopen, springen, huppelen, rollen... We doen het allemaal! :-)


Vrijworpen nemen we in twee groepen: zo kunnen de coaches bijsturen aan werptechniek en houding. Ook hier zijn veel spelvarianten op die evolueren naarmate het seizoen vordert.


In de helft van de training houden we een korte drinkpauze: water is de ideale dorstlesser! ;-)We wisselen een technische oefening vaak af met een spel ertussen. 1 2 3 basket, het hoepelspel, tikkertje bal, schipper mag ik overvaren, ... leuk én leerrijk: jumpstop, snelheden en versnellingen, schijnbewegingen: er zitten meer verborgen basketvaardigheden in dan we soms wel denken!


Iedereen heeft een voorkeurshand, maar toch vinden we het belangrijk om zowel links als rechts te ontwikkelen op deze jonge leeftijd.


Ook is de vriendschapsband tussen de kinderen en hun ouders zeker niet onbelangrijk: daarom proberen we tijdens het seizoen af en toe een leuke activiteit samen te doen. Zo staat het trampolinepark reeds bovenaan onze teambuildingsactiviteit. Spring jij mee? :-)Coach Sofie

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page