top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

U14M - Terug aan de slag

Sporten is weer toegelaten voor jongeren (+12j), maar enkel in open lucht!

Ai, dat wordt een uitdaging... Vind maar eens een buitenterrein in of rondom Muizen en in een degelijke staat EN dit in de maand januari ...

Na een rondvraag en wat e-mailverkeer heen en weer (De Nekker & Hofstade in zeer slechte staat, Berentrode druk bezet, ...), viel ons oog op de oude Telstar-bakermat : 't Kranske, in de Sint-Albertusstraat te Muizen!


Ok, daar liggen nog wel stenen in de 'vorm' van een basketveld, maar de doelen zijn al enkele jaren verdwenen, de lijnen vergaan... Coach Raoul kwam met het idee om z'n 'mobiele' doel (voet verzwaard met 150kg zand) dat staat te verkommeren in z'n tuin, te verhuizen naar Muizen! Lijnen kunnen we met krijt aanbrengen en/of we werken met kegels en spots. Let's do it!


Vorige week was het dan zo ver en 7 speelsters van onze U14M verzamelden, na enkele maanden (!), voor een 1ste training & dit keer in de (koude) open-lucht. Na het verwijderen van onder andere gevallen bladeren & kastanjes en het trekken van de krijtlijnen, konden ze er aan beginnen op dit 'back-to-basics'-basketveldje!


De warme choco van Raoul, was zéér welkom! Waarvoor dank!!!


Scoren ging deze 1ste training misschien nog wat moeilijk, maar de meiden hadden de smaak zeker terug te pakken! Aan enthousiasme geen gebrek!


Deze week stelde zich een nieuw probleem: ons terreintje was al enkele dagen bedekt met enkele cm sneeuw . We konden niet anders dan de training van zaterdag te verzetten naar zondag, zodat we tijd hadden om het veld sneeuw- en ijsvrij te maken.

Als ook Jan Piet Hermans met Janne een handje kwam helpen, ging het werk eens zo snel! 'Als sneeuw voor de zon', zegt men wel eens, dat was hier letterlijk het geval! De 'sneeuwruimers' zorgden er voor dat de witte, weerkaatsende laag van het veld verdwijnt en de donkere ondergrond van de stenen trekt de warmte van het zonlicht aan, waardoor de rest nog wat sneller smelt (en tot zover de les natuurkunde ).


Zondagochtend volgde, voor de zekerheid, nog een terreininspectie door Jan Piet Hermans, maar het lag er spic en span bij !

Zondagnamiddag volgde dus outdoor-training nr. 2, door omstandigheden (oa vakantie en een uitschuiver ) met z'n vijven. En opnieuw enkel blije & tevreden gezichten !


Ze kijken al uit naar volgende week !

... en daar doen we het uiteindelijk toch allemaal voor, niet ?33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page