top of page
  • Veerle Verhelst

U10A tegen Kangoeroes

Vandaag speelden onze mics U10A met 6 spelertjes thuis tegen de Kangoeroes. Na 14dagen zonder basket hadden we nog maar 1 training samen. De onzekerheid en een sterkere tegenstander overblufte de mics. De eerste helft kwamen ze een beetje van de maan. Hier en daar konden we toch eens een punt scoren maar onze mics speelden een beetje te braaf tegen een iets verbetener ploeg.


De tegenpartij begon met een 4-lijns verdediging aan de midden. Deze konden onze mics opbreken door het ganse speelveld open te trekken. Nu kregen ze meer ruimte en konden ze dribbelen. Wel bal beschermen dan, of snelle passen zoeken... daar moeten we terug hard op werken.Enkele mooie acties naar de goal alsook mooie passes en ja soms was ook die rebound toch van ons. Het gaf hier en daar wel terug wat moed. Vooral als we 'Peppi en Kokki' zegevierend over het veld zagen huppelen.. alleen spijtig dat net dan de tegenploeg gaat scoren.

Onze mics wilden nog iets te veel de bal halen en moesten even terug nadenken dat ze de bal moeten krijgen. Zowel bij de inworp als wanneer de bal niet meer levend is , moeten ze de ruimte gebruiken. Coach Veerle probeerde maar het lukte niet om de twijfel uit de kopjes te halen en de wolkjes te verjagen... hier en daar kon ze alleen eens in de haren krabben.


Peptalk op zijn Amerikaans dan maar: Van wie is die bal? Kunnen wij basketten? Zijn wij een ploeg? Willen wij die bal? Zijn we sterk?En gelukkig zeiden ze toch "JA" en "Van Ons".... en zo gingen ze iets steviger de 2de helft in. De twijfel was er nog maar met momenten hebben ze een mooier en beter passenspel gespeeld dan de tegenploeg EN nog gescoord daarna.


Eens onze mics begrepen hadden dat snelle passen naar de midden en tot in ons aanvalvak makkelijker waren, volgden enkele mooi teamacties. Ook onze verdediging ging plots iets steviger en kijk 1 quarter hebben we 6-6 op het bord kunnen houden.


Onze mics speelden hun matcheke en misschien misten we onze afwezig ploeggenootjes. Maar ze hebben wel terug hun BASKETBALPLEZIER gehad ! Ze zijn met een glimlach naar huis gekeerd.


Spelers: Tijl, Margot, Rayen, Fran, Luca, Ferre

Speciale dank aan: Coach Lieve, Jan en Danny

die zowel de zaal klaargezet hebben volgens de corona richtlijnen als alles in goede banen geleid hebben voor deze match. En ook Kyllian die de klok voor ons deed. En uiteraard onze ouders / supporters.
75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page