top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Telstar U12A – Duffel B 34 – 31 (18 – 20)

We begonnen ongeconcentreerd aan de wedstrijd, na drie minuten keken we al op tegen een 0/6 achterstand en hadden we al twee vrije worpen gemist. Een paar heldere momenten in de vierde minuut brachten ons langszij, maar tegen het einde van het kwart (en twee time-outs verder) stonden we weer 6 punten in het verlies (1°Kw.: 6/12) .

Dat moest dus beter in het tweede kwart, en het werd ook beter. Lenne scoorde zelf en stuurde zijn manschappen vooruit. Als Kyllian, Janne en Patrick ook hun punten maakten (12/8), naderden we zowaar tot op twee punten (Rust: 18/20) .

Na de rust werd er ook beter verdedigd, en Duffel lukte slechts 4 punten. Lenne scoorde 5 punten, en Janne had eindelijk genoeg vertrouwen om zich door te zetten en twee goals te lukken. Het was een lage score (9/4), maar we kwamen er wel mee aan de leiding (3°Kw.: 27/24) .

Het vierde kwart was meer gelijk lopend. De bezoekers probeerden nog om het tij te doen keren, maar verder dan een gelijkspel (7/7) kwamen ze niet. Toch nog een verdiende overwinning, maar als we van in het begin met meer vertrouwen en inzet ons spel spelen, en als we onze vrije worpen beter afwerken, had de match veel gemakkelijker kunnen zijn .

Patrick Nikoghosyan 2-0, Janne Hermans 4-4, Eliot Cuypers 0-2, Ben Schallenbergh 2-0, Samuel Nikoghosyan, Kyllian Marty 4-2, Lenne Vandersype 6-8.

Vrije worpen: 2/11 (Lenne 2/3) = 18%