top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

U8 BBC Telstar – Duffel (25/01/2020)


Tijdens de tweede match van de terugronde kregen we een hele meisjesploeg op het veld te zien als tegenstander.

Ook Telstar kon een volledige partij meisjes afvaardigen. Alixe, Elle, Fien, Fran en Aya maakten een goede beurt op de linkerhelft. Sorry coach Nick, maar vandaag was je overduidelijk in de minderheid! ;-)

Coach Lieve nam de jongensploeg voor haar rekening: Moussa, Addam, Rayan, Kobe, Mathias en Jasper stonden daar ook knap hun mannetje.

Omdat we op rechts allemaal minstens een jaartje basketervaring extra hadden werden er enkele opdrachten toegevoegd. Voetenwerk en minstens drie passen geven voor je naar de goal mag gooien. Ook de kortste weg naar het doel bleek niet altijd een evidentie, want, ik citeer: ‘We gaan niet naar de bakker hé!’ Klopt als een bus coach Lieve! Alle bakkers in Muizen zijn trouwens gesloten, van een omweg gesproken… ;-)

Opmerkelijk: bij de meisjes was het nog maar de tweede wedstrijd voor Elle, maar zowel in aanval als in verdediging toonde ze zich erg aanwezig, knap werk! Ook de strijdlustige Fran wierp zich voor elke bal, waardoor deze dames mooi samenspel lieten zien. Fien kon een aantal rebounds en doelpogingen achter haar naam noteren, maar ook Alixe liep een aantal keren netjes het veld over en maakte een mooie goal. Aya was er ook bij en liet zich zeker ook opmerken met snel voetenwerk en aardige passing.

Terug naar de jongens: Terwijl Rayan en Kobe in verdediging soms nog naar de juiste positie moesten zoeken, kregen we enkele zuivere steals te zien van Mathias en Moussa. Dit duo kwam ook veel tot scoren. Het passenspel begon vruchten af te werpen, we werden getrakteerd op enkele mooie combinaties. Ook Jasper zette zijn beste beentje voor en volgde goed zijn man (nu ja, vrouw, of meisje :-) ) in verdediging en maakte een knappe goal! Addam moest soms de achtervolging in defense inzetten, maar kwam nog mooi op tijd om een tegenscore te verhinderen. Armen omhoog! :-)

Teamwork makes the dream work.

Met ook dank aan de supporters om de zaal tijdig klaar te zetten, boek in te vullen, klok te doen en de cafetaria bemand te houden!

Sofie


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page