top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

BBC Lyra Nila Nijlen G10 A Telstar B.B.C. Mechelen G10 B


We kunnen nu dribbelen, passen, scoren onder de goal enz...

Tijd om er een basketbal technisch spel in te gieten. De laatste weken trainden we héél hard op passenspel, snelle transitie, open offense en give & go oftewel pas en naar de goal lopen om te gaan scoren. Zowel uit inbounds als in het spel zelf.

De 2 vorige matchen konden de mics al enkele keren een getrainde actie in de match brengen. Passen onder de goal, give & go, open spel ipv naar de bal... en vooral minder dribbelen !

Ze moeten nu ook meer nadenken op het veld zonder inzet uit het oog te verliezen. Ze zijn in de fase verkenning/oriëntering van nieuwe bewegingen (samenspel). Hierop moeten we nu vooral blijven werken zodat we tot een automatisering komen. Dat zal bij de ene al sneller komen als bij de andere ... dus betalen we een beetje leergeld.

Onze mics proberen elkaar te zien en vinden om toch die pas te kunnen geven. Ze weten wie waar staat en hoe ze elkaar kunnen vinden. Het is nog moeilijk om dan ook nog die dribbel te stoppen en in 1 beweging naar die passing te gaan. Waardoor we wat balverlies lijden..

In verdediging zien we wel dat ze sluiten wanneer kan en elkaar proberen helpen. Nog iets meer de tanden laten zien zou ik als coach zeggen. Ook in rebounds laten de mics zich wegdrukken wat snel een vertekend beeld geeft van de match.

De vorige 2 wedstrijden hebben de mics wel aan zelfvertrouwen gewonnen. De goede acties die je ziet, dragen bij tot mooie spelmomenten. Ook al komen ze uit tegen A-Ploegen, ze spelen hun spel.

Het moet gezegd zijn dat deze ploeg zijn 'Mannetje' staat.

Spelers Nijlen: Ben, Sam, Tristan, Emily, Daan, Kas, Senne

Spelers tegen Schelle: Emily Kas Ben Sam Tristan Tawfik Jordi


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page