top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Basketkamp 30-31 okt & 2-3 nov. 2017


Met 33 gemotiveerde deelnemers konden we beginnen aan deze basket vierdaagse. Dit is een hele groep en daarom had coach Alan aan de nodige versterking gedacht. Maandag na de voorstelling van de coaches kon de eerste opwarming beginnen. Daarna werd de groep volgens leeftijd gesplitst in twee groepen om meer specifiek te beginnen met het basket gedeelte. De groep van de kleintjes werd soms nog eens gesplitst om gerichter te kunnen werken. Zo kon iedereen op zijn tempo alles beter verwerkt krijgen.

Het waren goede groepen om mee te werken, en de de sfeer bleef tot en met de laatste dag (ook tijdens de pauzes) zeer goed. Gelukkig kwam er een rustdag in deze vierdaagse zodat de concentratie steeds op een goed niveau kon blijven. Het vrije worpen wedstrijdje zorgde zoals alle jaren dan weer voor de nodige spanning.

Zo’n kamp is natuurlijk heel intensief. De vooruitgang die men tijdens zo een kamp maakt, valt natuurlijk het meest op bij de jongsten en bij de (basket)nieuwelingen. Dit gaat over 24 uren basket na elkaar, en dit heeft meer invloed dan de verspreide uren van een paar maanden training.

In het laatste uur konden de drie beste van elke groep, van de vrije worp competitie, het tegen elkaar opnemen in de finale. Dit zorgde weer voor de nodige spanning, en er waren in twee groepen zelfs nog barrages nodig om de winnaar te kennen.

Niet onbelangrijk is de verkiezing door de coaches van de MVP van elke groep. Dit was de beloning voor die speler die opgevallen was wegens zijn ingesteldheid, groepsbeleving, inzet en vooruitgang.

MVP groep 1: Emily Vanderhaegen.

MVP groep 2: Daan Castermans.

MVP groep 3: Kyllian Marty.

FT specialist groep 1: Fons Bynens.

FT specialist groep 2: Elias Van Dooren.

FT specialist groep 3: Eline Huyghe.

Deelnemers (in volgorde van de groepsfoto):

Coach Francis, coach Alan, ass. coach Jarne.

Bovenste rij: Jad Awwad, coach Alan, Coach Nick, Coach Françis.

Derde rij: Otis Bastiaens, Farah El Nassire, Dikra El Nassire, Eliot Cuypers, Tijl Muyldermans, Joshua Gevaert, Floris Ulburghs, Marthe Castermans, Eline Huyghe, Euan Pols, Kyllian Marty, Amélie Huyghe.

Tweede rij: Elias Awwad, Yassine El Nassire, Felix Bastiaens, Jef De Clerck, Heleen Loos, Maissa El Nassire, Lander Henderickx, Emily Vanderhaegen, Elias Van Dooren, Joran Van Krunckelsven.

Onderste rij: Amina El Nassire, Lars Henderickx, Emily Cuypers, Tristan Gevaert, Fons Bynens, Daan Castermans, Salihan Akumov, Mame-Diarra Diongue.

Niet op de foto: Coach Veerle, Lina Nassire, Fares Akimov.

Telstar bedankt graag iedereen die deel uitmaakte van dit fijne kamp, en we hopen iedereen (plus nog anderen!) uiteraard volgend jaar terug te zien!


243 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page