Please reload

Telstar B – Berlaar B 51 – 44 (32 – 21)

25-Mar-2017

Berlaar had nog niet gewonnen, en wij waren voltallig. Dus waren wij de favoriet en was Berlaar duidelijk de underdog, maar daar schuilde misschien het gevaar van de onderschatting.

In het begin werd er waarschijnlijk wel sterk verdedigd aan beide zijden, maar gelijktijdig ook verschrikkelijk slecht afgewerkt. Gelukkig kon Jan op het einde nog eens een bom plaatsen zodat we een (zeer laag) gelijkspel konden vermijden (1°Kw.: 9/6) .

In het tweede kwart werd er door ons beter inside gegaan, en onze bezoekers moesten fouten maken om ons af te stoppen. Gelukkig konden we de daaruit volgende vrije worpen goed afwerken, zodat we een redelijke voorsprong (23/15) konden uitbouwen (Rust: 32/21) .

Na de rust liep er van alles fout. Waren we te zege zeker geworden of had Berlaar een tweede adem gevonden? We lukten slechts 4 shots (8/16) en moesten onze opgebouwde voorsprong van het tweede kwart weer helemaal inleveren (3°Kw.: 40/37) .

Het vierde kwart begon op dezelfde manier, en onze tegenstrevers kwamen bij 42-44 voor het eerst aan de leiding. Was hier een (pijnlijke) verrassing in de maak? Gelukkig kon onze coach de time-outs die Berlaar pakte zelf gebruiken om een en ander bij te stellen, en wij aleen kwamen nog tot scoren. En de toch wel verwachte overwinning was binnen .

 

Glenn Brabants 2-0, Nick Hedeman 4-2, Wouter Op de Beeck 2-0, Tim Ballon 5-4, Tim Geeraerts, Mathias De Decker 2-4, Jan Poplemon 3-2, Lucas Mahieu 2-0, Christophe Leysen 2-4, Josse Gobel 4-3, Bart Bruggeman 6-0, Kevin Buelens .

 

Vrije worpen: 10/16 (Bart 4/4, Wouter 2/2, Josse 3/5) = 63%

Please reload

© 2016y BBC Telstar Mechelen