top of page
  • Foto van schrijverLieve Verhelst

Antw.Dyn. B - TelstarA 58 – 69 (28 – 38)

Vanaf de eerste minuut werd het duidelijk dat deze tegenstanders er stonden als één ploeg, wat vooral op verdedigend vlak sterk opviel. Ze lieten tot hiertoe gemiddeld dan ook minder dan 53 punten per match binnen. Er was bijna geen doorkomen aan, maar met 3 driepunters (van 3 verschillende spelers) konden we toch hun systeem ontwrichten en een kleine voorsprong nemen (1°Kw.: 19/21) .

In het tweede kwart konden we zelfs de rollen omdraaien, en Dynamics liep zelf tegen een muur (9/17). Ze moesten ook fouten beginnen maken om ons af te stoppen, en samen met de daaruit volgende vrije worpen (en dit keer zelfs zonder driepunters) konden we de kloof uitdiepen tot tien punten (Rust: 28/38) .

Na de rust werd het evenwicht weer hersteld, maar Alan en Stef lukte ieder twee bommen, waardoor we ook dit kwart (15-18) naar ons toe konden trekken (3°Kw.: 43/56) .

In het vierde kwart moesten we er vooral voor zorgen om onze voorsprong vast te houden. Want Dynamics gaf niet op en weigerde zich bij een nakende nederlaag neer te leggen. We speelden op safe en met 9 punten uit vrije worpen (9 op 11) lukten we een 15/13, en onze 10de overwinning was een feit. Een verdiende zege, want als je een ganse match op voorsprong staat verdien je de overwinning, maar gemakkelijk was het zeker niet. Het feestje blijft duren, we zitten nu al aan een fantastische 10/10, proficiat staat er dan altijd onder een schoolrapport .

Filip Leemans 4-0, Alan Buelens 5-8, Geert Van Eyken 7-2, Maarten Bynens 1-7, Stef Vandyck 9-8, David Lenaerts 0-2, Peter Nuytens 4-2, Brent Op De Beeck 4-2, Josse Gobel 4-0 .

Lay-up 1/2 (Stef), 2pt shots 12/34 (), 3pt 7/25 (Alan 3/7, Filip 2/7) = 33%

Vrije worpen: 22/30 (Brent 6/6, Alan 4/4, Maarten 6/9) = 73%

3 aanv.rebounds (Geert), 25 verd.rebounds (Geert & Peter 5, Alan 4, Brent & Maarten 3), 11 balverliezen, 12 steals (Stef 3, Maarten Peter & Brent 2), 4 assists (Peter 2), 1 block shot (David).

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Telstar A – Geranimo B 101 – 64 (48 – 29)

De vorige match lag nog zwaar op ons maag, en Geranimo moest het spijtig genoeg dus bekopen. Na 5 min. was het al 14/4, met een time-out als gevolg. Deze bracht echter weinig soelaas, en we liepen (Pe

Telstar A – Willebroek C 63 – 71 (36 – 38)

Dit was dus “de match” van onze reeks, de twee koplopers tegen elkaar. Het kondigde zich aan als een fysiek treffen tussen de twee sterkste ploegen uit de reeks, alleen was het spijtig te noemen dat d

Malle C - Telstar A 45 – 60 (28 – 14)

We zijn een goed seizoen bezig, en de laatste match van het jaar moest dit gevoel bestendigen om met een goed gevoel 2020 in te stappen. Alleen was daar in het eerste kwart niet veel van te merken. Al